Nettiradio.fi — Tilastoja ja tunnuslukuja

Tuoreita tilastoja nettiradio.fi-palvelun uumenista. Käytöstä kertyy paljon erilaisia lukuja, joita yritämme esittää parhaamme mukaan käyttäjiemme iloksi.


Helmikuu 18, 2015

Halusimme selvittää miten viikonpäivä vaikuttaa nettiradion valintaan. Keräsimme tähän tarpeeseen neljän viikon ajan tarkkoja kuuntelutilastoja jokaisen nettiradion osalta. Mittaukset alkoivat sunnuntaina 2015-01-18 ja päättyivät lauantaina 2015-02-14.

Olemme aina olettaneet, että kuuntelu jakautuu tasaisesti maanantaista sunnuntaihin. Kerättyjen tilastojen avulla meillä oli vihdoinkin mahdollisuus tutkia onko asia todellakin näin. Kirjoitimme lyhyen ohjelman, joka koosti tiedot taulukkoon. Taulukossa punainen-väri kuvaa sitä, että kuuntelijoita on ollut keskimääräistä enemmän ja sininen sitä, että niitä on ollut keskimääräistä vähemmän. Tulokset ovat laskettu nettiradiokohtaisesti, eivätkä suhteelliset tiedot ole verrannollisia toisten nettiradioiden kanssa.

Olemme aina olettaneet, että kuuntelu jakautuu tasaisesti maanantaista sunnuntaihin.

Taulukosta huomasimme, että iso osa kuuntelusta tapahtuukin arkipäivisin. Yhtenä poikkeustapauksena taulukosta löytyy esimerkiksi Radio Jyväskylä /jkl, jota kuunnellaan melko tasaisesti maanantaista sunnuntaihin.

huomasimme, että iso osa kuuntelusta tapahtuukin arkipäivisin

Järviradio:n suosittu Lauantai-illan tanssit -ohjelma aiheuttaa korostuneen eron keskimääräiseen kuunteluun. Tämä tieto näkyy taulukossa rivillä /jarvi lauantai-sarakkeessa. Radio Pooki /pooki soitti mittausten aikana perjantaisin 18:05 alkaen paljon kuunneltua ohjelmaa Kuuntele Tomppaa ja se erottuu myös selkeästi taulukossa.

Minkälaisia johtopäätöksiä Sinä voit johtaa näistä tiedoista? Kirjoita meille osoitteeseen nettiradio@nettiradio.fi. Voit lähettää meille myös ideoita seuraavaa kirjoitusta varten!